Hoe laat is bingo? The Fascinating History Of A Game Called Bingo

Er zijn veel dingen te zeggen over het bingospel, zoals: "het is een makkelijke manier om de tijd te doden," en "bingovleugels zijn een geweldige manier om een paar minuten te doden." En het belangrijkste punt van allemaal; "waarom noemen ze ze Bingo vleugels?" Wel, er zijn een heleboel redenen en wij zullen hieronder over enkelen spreken. Wij zullen met sommige interessante trivia beginnen, aangezien dit spel niet in Amerika is ontstaan. Oorspronkelijk was het spel bingo in India en de naam van het spel was bekend als Patiala-Bala, wat zich vertaalt naar Happy bells of Gelukkige bel.

waarom noemen ze ze bingo vleugels

Dus hoe is de naam ontstaan, en waarom noemen ze ze Bingo vleugels? In het oude China werd bingo geassocieerd met het paardenrennen en heette het Caipeng, wat letterlijk "vleugelstokken" betekent. De naam bleef hangen omdat de spelers belletjes aan hun kaarten toevoegden, waardoor ze bleven ronddraaien tot iemand won. Dit kwam voort uit het feit dat de speler verwachtte dat zijn kaart een bepaalde kant op zou draaien, afhankelijk van het feit of hij zijn laatste bungels (geld) aan die bepaalde kaart had uitgegeven.

Verhaald wordt dat op sommige plaatsen in India het bingospel het populairste tijdverdrijf was en het was niet ongewoon om mensen het urenlang achter elkaar te zien spelen. Het spel verspreidde zich over Europa naar delen van Portugal en Engeland en werd bekend als bingo. Toen het voor het eerst op de Europese kusten aankwam, werd het omarmd door de hogere klassen en de trend zette zich voort met de komst van de industriële revolutie in Engeland. De kaarten werden gedrukt op hoge kwaliteit kaarten gemaakt van linnen met inkt erop geplakt.


Sources for this article:

Hoe laat is bingo? The Fascinating History Of A Game Called Bingo